January 18, 2012

Förberedelser inför bröllopsmässan!

Varje år ställer vi ut på bröllopsmässan på Slagthuset i Malmö. I år är mässan 4-5 februari, och vi har redan börjat med våra förberedelser. Här nedan ser ni bara en bråkdel av våra tårtmodeller - vissa har Maria redan täckt, och vissa väntar på att bli täckta, och vi behöver dessutom tillverka flera stycken.
För oss räcker det inte med att dyka upp på mässdagen med ett par vanliga tårtmodeller och ett bord att stå bakom. Vi vill gärna att vår monter ger ett bra första intryck då det är på mässan som vi träffar många blivande brudpar för första gången. Vi vill att ett besök i vår monter är en upplevelse!

Att planera inför mässan är ett helt företag. Vi tillbringar hundratals timmar med att förbereda oss inför mässan - när man har räknat in allt arbete som att skriva ut broschyrer, fundera ut hur vi vill att tårtmodellerna skall se ut, åka ut till byggvaruhuset och handla stora skivor frigolit för att att tillverka sk dummies (singularis: dummy, pluralis: dummies) att använda som tårtmodeller, kånka upp den stora frigolitskäraren från källaren och skära i de former och de storlekar som behövs, tillverka tårtunderlägg som matchar modellerna, täcka alla tårtmodeller och dekorera dem, planera hur vår monter skall se ut, gör i ordning vår monter kvällen innan mässan öppnar, göra i ordning smakproven (baka, laga fyllning, skär bottnarna, packa i små dressingbägare), ev inköp av nya ställningar och tyger, beställa bord/belysning/el till vår monter, packa ner modellerna i lämpliga kartonger så att de är väl skyddade, packa ner resten av grejorna (tejp, hammare, spik, skruvmejsel, tyger, band, ställningar, namnskyltar, stor papperskorg plus sopsäckar, banderollen, brudparsfigurer, fasadsflaggor, smakprov och små plastskedar plus korgar att ha dem i på bordet), ordna med transport till och från mässlokalen..... och sedan packa upp allt igen dagen efter mässan samt skylta om med de nya tårtmodellerna.

(Och ej att förglömma att vi tar så många tårtbeställningar som möjligt veckorna innan mässan!)

Trots att det är ett helt företag med mässan tycker vi ändå att det är riktigt roligt att står där i två dagar och träffa brudpar och andra nyfikna som besöker bröllopsmässan. Det är kul att möta de andra utställarna - det är ju många som man träffar bara en gång om året: på mässan - och prata bröllop och snacka strunt.

Här nedan är en bild från förra årets bröllopsmässa:


Vår monter är alltid välbesökt och ibland får vi ett sådant tryck att vi knappt kan andas. Många vill in och titta på tårtmodeller, kolla tårtbilder, mumsa på smakproven, och prata med oss om tårtor och bröllop. I år är vi lite smartare och beställde en monter som är dubbel så stor, och öppen på båda ändarna så att flödet blir bättre. Det är lite synd - för vi blir inte längre granne med de trevliga guldsmederna som har stått bredvid oss på många år, men vi hoppas att detta fungerar mycket bättre och att vi kommer att kunna träffa ännu fler besökare.

Om du, eller någon som du känner, planerar att besöka Allt om Bröllops mässa på Slagthuset i Malmö den 4-5/2 har vi rabattkuponger till dig! Besök vår hemsida Ultimate Cake och klicka vidare till en pdf med en rabattkupong, ladda ner, skriv sedan ut, ta med dig till bröllopsmässan och få 50:- rabatt på entrén. Kom ihåg att kupongen bara gäller för en person och att alla som följer med behöver en egen kupong.

Vi ses på mässan!

1 comment:

  1. Jag ska på min första Bal- och Bröllopsmässa den 19 februari i Borås, spännande som tusan!

    Har tänkt att ha smakprover i ketchupbägare (såna som bla McD har)... fast ni skriver dressingbägare, är det större varianter?

    Planerar och planerar i huvudet men har inte präntat ner så mycket på papper än. Slutar mitt vanliga jobb den 3 februari för att satsa på egna företaget (www.flickornaikoket.se) till 100% så jag hoppas att jag får lite tid under de två veckorna att förbereda mig för mässan...

    ReplyDelete