September 1, 2011

Sponsringspolicy

Så gott som dagligen trillar det in e-post från personer som kallar sig för mat-eller tårtbloggare. Alla dessa försöker tigga till sig gratisprodukter i utbyte mot att de skriver bra saker om Ultimate Cake. Folk ber om allt från tårtunderlägg till utstickare och böcker, och allting mitt i mellan.

Så gott som dagligen trillar det in e-post från andra företag, eller andra företag ringer och vill ge oss produkter i utbyte mot att vi skriver mycket positiva saker om just produkterna och företagen i fråga. Vi har blivit erbjuden mjöl, kex, moussepulver, en glassmaskin, en brödmaskin, kakao, chokladaskar, chokladkakor, elvispar, socker, smör, tårtunderlägg, ja - och mycket mer därtill. Vissa företag accepterar inte ett nej, utan de skickar produkter ändå. Vi skickar dem tillbaka.


Jag tycker verkligen att det är roligt när jag läser snälla ord som någon har skrivit om mig eller mitt företag för att jag VET att det är ärligt menat, och inte något som jag har köpt för två kilo sugarpaste eller ett par utstickare.

Om jag skriver bra saker om ett annat företag kan mina läsare vara säkra på att jag verkligen menar det jag har skrivit, och inte har fått en hel årsförbrukning med tårtbrickor för att skriva så.

När vi har utlottningar här på bloggen har vi köpt sakerna själva, inte fått dem gratis (förutom när jag lottade ut Dreamcakes DVD-skiva - men Ina och jag har varit bra bästisar i många år nu - det räknas inte!).

Jag har slitit hårt i väldigt många år att bygga mitt företag och mitt renommé, och att sponsra och ta emot sponsring skulle kännas som att jag prostituerar mig, och det har jag verkligen inte lust att göra.

Ultimate Cakes sponsringspolicy är enkel - vi sponsrar inte, och vi tar inte emot sponsring.

4 comments:

 1. Sund inställning Shelley!! Då vet man vad man kan lita på, utan en massa fjäsk för leverantörer för att prata bra om produkter som man kanske själv ändå inte är så glad i...
  Keep up the good work!

  ReplyDelete
 2. Som vanligt är du helt fullkomligt bäst! Tack för att du är så underbar som du är!

  ReplyDelete
 3. håller fullständigt med! skulle aldrig skriva till någon och be om grejer

  ReplyDelete