September 22, 2011

En stulen tårtställning

Vi har en hel hög olika tårtställningar som vi hyr ut till kunder som gör sin tårta själv. Alla ställningar som vi hyr ut/använder själva är av riktigt bra kvalitet - lackerad metall osv (inga sådana skruva-ihop-plastställningar här inte), och väldigt kostsamma. Vissa har vi beställt här i Sverige, vissa kommer från England eller USA och vissa är faktiskt måttbeställda.

När en kund hyr en ställning tar vi en kontantdeposition som motsvarar ställningens nyvärde plus frakt och eventuella omkostnader, t ex arbetstid och tull. Av någon anledning ifrågasätts vår depositopnspolicy väldigt ofta av eventuella hyreskunder, men det säger sig själv egentligen. Vi behöver pant på sakerna! En häftig kontantdeposition garanterar (erm... nästan alltid, i allafall) att ställningen lämnas tillbaka till oss i bra skick, ren och hel och oskadd, och inom utsatt tid.

Det har hänt ibland att ställningarna har lämnats tillbaka täckta med mat, eller med en saknad eller skadad del - det är ju därför vi tar en deposition! Vi måste ta tid att rengöra ställningen eller beställa reservdelar och reparera själva.


Det finns en viss cateringfirma som har hyrt ställningar ett par gångar, och för två veckor sedan hämtade de ut en trevåningsställning som de hade bokat. Kvinnan betalade hyran och den kontanta depositionen och fick veta att ställningen skulle lämnas tillbaka senast ett visst datum och en viss tid.

Datumet och tiden kom, och gick - för en vecka sedan, faktiskt. Nu anser vi att de har köpt ställningen (eller stulit den kanske?), och vi har nu använt depositionspengarna för att köpa en ny, liknande ställning.

Jag förstår inte riktigt hur dessa personer tänker. Jag menar - att sno en 12 år gammal tårtställning som verkligen har sett sina bästa dagar till kostnaden av en ny?

2 comments:

  1. Folk är inte så lite fräcka! Går de inte kontakta heller!!! Jag tycker ni gör helt rätt i att ta ut en stor avgift! Hur skulle det annars gå?!

    ReplyDelete
  2. ja - folk är ju inte riktigt kloka ibland.

    ReplyDelete