April 24, 2011

Glad Påsk!


Vi önskar en riktigt Glad Påsk idag för alla som firar!

De närmaste veckorna fortsätter vi med vår kaffe/biscottikampanj på bageriet på Kärleksgatan. När man inhandlar en god kopp kaffe eller chailatte hos oss så får man en hemmagjord biscotti.

Jag har svurit mycket den senaste veckan. Mer än vanligt.

Det visar sig att vi måste lägga nytt golv och göra om två av väggarna på kontoret i affären på Fersens väg. Blott 1½ år efter vi gjorde det för första gången - då blir man inte särskilt glad! När vi tog över den trevliga lilla lokalen på Fersens väg i 2009 var vi på g med golvet där, och rev bort det slitna, trasiga, oerhört fula linoleum, och hade tänkt oss slipa plankorna och hårdlacka golvet. Plankorna visade sig vara helt ruttna på vissa ställen pga någon läcka. Hyresvärden lagade felet, och sedan kom OCAB och ställde en varmluftstorkmojäng däri, och det stod där i det stängde rummet i ett par veckor och torkade.

Sedan kom en av hyresvärdens hantverkare och lade ett nytt laminatgolv (inte precis det golvet som jag hade tänkt mig, men....). Det jobbet han utförde var så dåligt att när man gick på golvet gungade det så kraftigt att man trodde att man hade hamnat i ett av de där uppblåsbara husen som barnen leker i på kringresande tivoli. På vissa ställen gungade man ner en 7-8 cm, och längs vägen när man gick så kunde det glappa lika mycket mellan golvet och listen.

De fick lägga om golvet, och det var inte heller 100% bra, men det fick duga.

Nu har vi haft OCABkillarna där igen då målarfärgen har börjat bubbla upp på vissa ställen på två av väggarna, och om man trycker på det lite så trillar ner stora flagor, och jag menar STORA flagor.... 20-25 cm stora flagor. De sade att man borde inte alls ha målat, utan bara putsat då de väggarna då väggarna går rakt ner i marken och leder upp fukt (lokalen är tre trappsteg ner från trottoaren). Det var tydligen så att vid den tiden (1910-20) byggdes de flesta hus på det viset. De sade också att ett laminatgolv borde aldrig ha lagts, utan det skulle vara ett stengolv, som andas. Det finns inget mögel och det är ju inte hälsofarligt, men lokalen måste kunna andas.

Efter lite om och men gav hyresvärden sig och står för hela kostnaden då det är fel på huset, men gissa vem som står för omaket? Japp. Stackars sambon fick flytta hela sitt kontor ut i butiken - alla böcker, skrivarna, skrivbord, stolar, bokhyllor, ja, allting! Hantverkarna kommer nu på onsdag, och vi får hoppas att det inte tar allt för lång tid att renoveras.

Vi har öppet som vanligt i butiken nu till helgen, men ni får ursäkta kaoset. Hela mellanrummet där bakom kassan är fullt med flyttlådor och bokhyllor och bräte!

Glad Påsk på er!

Nu ska jag fortsätta svära. Jävla skit.

4 comments:

 1. Låter inte alls kul, men tårtorna är himla fina :-)

  ReplyDelete
 2. Usch vad tråkigt med allt besvär, hoppas det blir fixat fort! Var inne hos en en sväng och shoppade förra veckan, alltid lika trevligt :-) Fina tårtor har ni gjort i alla fall! Glad Påsk!

  ReplyDelete
 3. tack ni.... värsta i-landsproblem, jag vet, men..... arrrgghhh!

  ReplyDelete
 4. Stackare! Så mycket strul på så lite tid. Och det tar så mycket energi, som man hellre lagt på annat...

  ReplyDelete