February 17, 2012

Bilder från bröllopsmässan


Här kommer äntligen några bilder från bröllopsmässan i Malmö (4-5/2)!

Varje år står vi på Allt om Bröllops bröllopsmässa på Slagthuset i Malmö. Att förbereda för mässan kärver ca 200 arbetstimmar, inte bara att dekorera tårtmodellerna, utan allt det praktiska som att skriva ut broschyrer, fundera ut hur vi vill att tårtmodellerna skall se ut, åka ut till byggvaruhuset och handla stora skivor frigolit för att att tillverka sk dummies (singularis: dummy, pluralis: dummies) att använda som tårtmodeller, kånka upp den stora frigolitskäraren från källaren och skära i de former och de storlekar som behövs, tillverka tårtunderlägg som matchar modellerna, täcka alla tårtmodeller och dekorera dem, planera hur vår monter skall se ut, gör i ordning vår monter kvällen innan mässan öppnar, göra i ordning smakproven (baka, laga fyllning, skär bottnarna, packa i små dressingbägare), ev inköp av nya ställningar och tyger, beställa bord/belysning/el till vår monter, packa ner modellerna i lämpliga kartonger så att de är väl skyddade, packa ner resten av grejorna (tejp, hammare, spik, skruvmejsel, tyger, band, ställningar, namnskyltar, stor papperskorg plus sopsäckar, banderollen, brudparsfigurer, fasadsflaggor, smakprov och små plastskedar plus korgar att ha dem i på bordet), ordna med transport till och från mässlokalen..... och sedan packa upp allt igen dagen efter mässan samt skylta om med de nya tårtmodellerna.

Nedan: klassisk vit tårta med girlang och rosa snurrosor. Vi brukar ha en som är enkel och stilren - och sedan tar vi ut svängarna med de övriga!


Nedan: Hippie love! Båda Maria och jag blev helt kära i denna! Maria gjorde tårtan och jag tillverkade figurerna.Nedan: Sand och snäckor! Täckt med blå sockerpasta, och med sand, fiskegarn och snäckor - alla dekorationer är ätbara.Nedan: Truly, madly, deeply! Fråga mig inte hur mycket arbetstid jag lade ner på den tårtan. Fantastisk fin och rolig tårta. En liten, gullig storlek (20, 15 och 10cm).


Nedan: Fågelburen och mässans höjpunkt. Otroligt fin liten tårta med matchande cupcakes (i olika prisklasser). Igen - sjukt mycket arbete har lagts ner på denna söta tårta!Vi hade ett par till, små envåningstårtor, men vi glömde att fota dem. De står i sina kartonger ner i källaren, och jag plåtar när vi tar upp dem för att skylta om.

Jag vill också passa på och tacka alla trevliga besökare som tittade in hos oss på mässan!

1 comment:

  1. Så många vackra skapelser - önskar att jag vetat om mässan - missade den helt, men kommer definitivt nästa år :)

    ReplyDelete