March 6, 2011

Tävling!


Nu när solen skiner och fåglarna kvittrar (och vårkänslor försöker komma igång) tycker vi på Ultimate Cake att det är dags för en ny utlottning!

Jag har lyckats tjata till mig ett ex av Ina Pedersens populära och omtalade DVD där hon modellerar en baby under ett täcke. Ina använder sockerdeg, men man kan så klart också använda cernitlera. På DVDn finns också extra material där Ina visar hur man använder olika verktyg med bästa möjliga resultat.

Ina, som driver butiken Dreamcakes i lilla pittoresk Laholm, hade i många år ett bageri och kafé i Laholm där hon tillverkade tematårtor på beställning, och bakade andra godsaker till försäljning i kaféet. Hon sålde kaféet och stängde bageriet för att satsa heltid på sin webbshop och kursverksamhet. Hon är gift med den galna fotografen Lasse, och de har sammanlagt fyra barn, två hundar och en katt.

För att vara med i utlottningen behöver man skriva ett inlägg och berätta om vilket modelleringsverktyg är din favorit, och varför. Glöm inte att lämna en e-postadress så vi kan få tag på dig ifall du vinner! Vi blir naturligtvis också glada om du gillar oss på Facebook och om du lägger vår blogg bland dina favoriter. Tävlingen pågår fram till torsdagen den 31 mars, kl 23.59.

Bilden på DVDn är skamlöst stulen från Dreamcakes hemsida och är plåtad av StudioXponera i Laholm.

In English:

Ina Pedersen, från Dreamcakes in Laholm, has generously donated her popular DVD on how to model a baby under a towel. The medium Ina uses is sugardough, but one can also use polymer clay. The DVD also includes lots of extra material, where Ina shows viewers how to use different modeling tools, and how to achieve good results.

Ina owned a bakery and a cafe in picturesque Laholm for many years where she made custom cakes, and baked all sorts of goodies for the cafe. She sold the cafe and closed the bakery, and she now runs her store and holds sugarcraft workshops. Ina is married to a crazy photographer guy called Lasse, and they have four children, two dogs and one cat.

All you have to do is leave us a comment, telling us which modeling tool is your favorite and why. Be sure to leave an e-mail address so we can get in touch with you if you're lucky enough to win this fantastic prize. Naturally, we'll be glad if you like us on Facebook, and if you include our blog in your favorites. The contest closes on Thursday, March 31, at 11:59 pm.

I've stolen the photo from Dreamcakes hemsida, and the picture was taken by StudioXponera in Laholm.

25 comments:

 1. Alltså vad beträffar mitt favorit modelleringsverktyg, så är ju mina händer de verktyg jag använder flitigast när jag gör tårtdekorationer. Jag säger därför mina händer :-D

  Jennsan2003@hotmail.com

  ReplyDelete
 2. Jag måste ju säga att "dogbone" är mitt favoritverktyg.

  lingoluring@hotmail.com

  ReplyDelete
 3. Mitt bästa verktyg är "ball tool". Kan användas till så mycket. :-)

  Jag gillar er på facebook (Erika Björklund).

  Min mailadress: bakgladje@gmail.com

  ReplyDelete
 4. Är gärna med och tävlar och mitt favoritverktyg är ball toll, gillar redan er på facebook, Linda Linde

  min email är li.linde@telia.com

  ReplyDelete
 5. Jag är gärna med och tävlar :) Jag gillar er på FB (Marie-Louise C). Att bara välja ett moddeleringsverktyg är svårt då man har så många man gillar men den jag använder mest är skärhjul x 2.
  Min mailadress är tartorochannat@hotmail.se

  ReplyDelete
 6. Jag kan inte annat än säga mina händer, eftersom dom funkar oavsett om det jag skapar för tillfället ska gå att äta eller inte.
  (I och för sig har det väl hänt att något jag har gjort skulle gå att äta även om resultatet tekniskt sett var ett annat! :) )

  ReplyDelete
 7. Hmmm mitt "turn table" var nog det bästa inköpet so far.

  wbuder@gmail.com

  ReplyDelete
 8. Mitt bästa modelleringsverktyg är helt klart Multikniven!

  therese.lindberg@hotmail.com

  ReplyDelete
 9. Trodde redan jag var med i tävlingen men jag provar igen..... mitt bästa verktyg är helt klart en tandpetare. Det kan man använda till mycket!!!

  ReplyDelete
 10. hahah måste säga tanpetaren!har använt den i flera månader innan jag köpte "riktiga" verktyg.har mina verktyg nu men min tandpetare e min tandpetare..oki en plastsmörkniv den e as bra den med!

  samira-borghol@hotmail.com

  ReplyDelete
 11. Då jag inte har någon arsenal av verktyg hemma är det en utmaning varje gång att hitta något passande substitut till verktyg här hemma i lådorna. Favoritvecktyget hitills är min pappas gamla slitna finbestick, speciellt matkniven är perfekt att spackla tårtor med!

  karin@bagerskan.se

  ReplyDelete
 12. Jag måste säga att mitt favorit verktyg är mina händer! Men om det inte gills som ett verktyg får jag säga min marsipan kniv! Den använder jag till ALLT :) Jag har även gillar er på facebook!

  Marsipanfreak@gmail.com

  ReplyDelete
 13. Jag har en jättebra, typ plast kniv som jag skär ut alla dekorationer med. Kanonbra! Och sen är ju smoothern guld värd för att få en snygg tårta att placera sina dekorationer på. Självklart gillar jag er på FB och har Ultimate cake som länk på min blogg. :o)

  carinamaria81@hotmail.com

  ReplyDelete
 14. Jag äger inga "riktiga verktyg" till att just modellera med och därför måste jag svara att mitt bästa verktyg är tålamod. Jag får använda mina händer, en bordskniv och allt annat lämpligt som finns här hemma vilket kan vara både tidskrävande och tålamodsprövande - men skam den som ger sig. :) /Ester esterbakar@gmail.com

  ReplyDelete
 15. Som många andra är händerna favoriten, men om man ska säga ett riktigt verktyg så gillar jag cutting wheels jättemycket :)

  ReplyDelete
 16. Hej! Mitt favoritverktyg är scribetool, eftersom jag är värdelös på att spritsa använder jag mycket utstickare. Hade jag funnits på Facebook hade jag definitivt gillat er där!
  morris_mg@live.se

  ReplyDelete
 17. Hej,mitt favoritverktyg är min multikniv.Använder den till det mesta,blir raka linjer och smidig att använda.Jag kan baka,dock mindre duktig på att modellera,så med denna lott hoppas jag med vinst så jag också kanske kan lära mig att göra en söt bebis.Håller tummarna.gillat på facebook.Simone Hanna
  Mvh Simone
  smulansbakblogg@hotmail.com

  ReplyDelete
 18. mitt favoritverktyg är mitt cutting wheel, väldigt användbart! linda_bengtsson82@hotmail.com

  ReplyDelete
 19. Så kul med tävling!!! Gillar er absolut redan på FB (Gisela Elledil) =D Mitt bästa verktyg är pärlbandet, så enkelt att använda och det blir så fint!!! Håller tummarna!!!!
  gis.elledil@bahnhof.se

  Hälsningar Gisela

  ReplyDelete
 20. Gillar sedan tidigare. Förutom händerna så är dogbone en stor favorit.
  annelie@imittkok.se

  ReplyDelete
 21. Kul med tävling!! Ja... händerna är väl de som används mest till allt (o glödlampa), men just när det gäller annat verktyg, som jag inte kan leva utan är smoother!!

  flingan24@bredband.net

  ReplyDelete
 22. Jag får också säga händerna, innan man skaffat sig en massa "riktiga" verktyg tar man till det som finns hemma men händerna klarar man ju aldrig sig utan!

  marialun@gmail.com

  ReplyDelete
 23. Jag får också säga händerna då jag inte - än- har några bra verktyg... Annars fungerar barnens Play-doh verktyg ypperligt... ;O)

  Sandra.palsson@gmail.com

  ReplyDelete
 24. Mitt bästa modelleringsverktyg är en gammal liten smörkniv som jag köpt på loppis någom gång för längesedan. En sådan sak man bara råkade köpa för att den var söt och som man sedan inte kan klara sig utan!

  Mvh Kikki
  christel.tern@gmail.com

  ReplyDelete
 25. mitt bästa verktyg e siliconformarna där man trycker blommor o blad o så man får naturtrogna sånna med fina blad som ser äkta ut

  ReplyDelete