March 5, 2012

Att planera kursprogrammet

Vi får väldigt många förfrågningar om vi håller kurser. Ja, det gör vi faktiskt!

Vi har äntligen lagt upp kursprogrammet för april, med fyra helt nya kurser! Vi har en påsktårta, två stycken roliga cupcakeskurser, och en modellerad baby till en dop-eller barntårta. Klicka på länken för att komma direkt till kursprogrammet: Kursprogram april

Att planera kursprogrammet med nya kurser som vi aldrig har hållit förr är faktiskt ett helt företag. På Ultimate Cake vill vi att våra kurser är välplanerade upplevelser, och att planera en ny kurs är så mycket mer än *nu ska vi ha en kurs med figurmodellering så lägger vi upp schemat och kör*. Nix. Att planera en ny kurs krävs faktiskt tiotals arbetstimmar!

Exakt vad som ska läras ut måste planeras, hur mycket produkt som behövs, hur mycket tid kommer att behövas - och sedan måste vi öva själva för att få kursen att flyta på så smidigt och så välplanerat som möjligt. Sedan kör vi en testkurs med kompisgänget för att pricka in hur mycket tid som krävs - en timme, två timmar, tre timmar, osv.

Allt detta måste klämmas in i den vanliga 70-80 timmars arbetsvecka - så vi hoppas att ni förstår nu bättre varför kursprogrammet kan ta tid att bearbeta och lägga upp.

Men, slutresultatet vill vi ju ska bli en rolig och lärorik upplevelse för alla deltagare, så jag hoppas att ni haft lite tålamod!

No comments:

Post a Comment